Förbättra din andning och ge din kropp möjlighet till ökad energi och fokus, mindre smärta och bättre sömn!

 • Har du låg energi och uthållighet?
 • Har du en hjärna som ofta går på högvarv?
 • Högt blodtryck eller andra hjärt/kärl-problem?
 • Problem med återkommande infektioner i luftvägarna? Är du ofta täppt i näsan?
 • Är du överviktig eller lider du av fetma?
 • Upplever du smärta och värk?
 • Sover du oroligt? Snarkar du?

Då finns det förbättringsmöjligheter genom att andningsträna! 


Upplägg och kostnad

Ett paket om 2 träffar – Du kan alltid komplettera med fler tillfällen för uppföljning och stöd. Vi kan kommunicera via video, telefon eller ha fysiska möten på Idrottsmedicinskt Center i Malmö.

Kostnad är 2 200 kr ink moms (2 200 kr ex moms via fakturering företag). Pris inkluderar Relaxator Andningstränare.  

Är ni en grupp (max 6 personer) som är intresserade av andningsträning, ta en kontakt via Kontakformuläret eller maila carina@nutrivity.se så pratar vi vidare kring upplägg och priser.

För enstaka eller löpande möten kring andningsträning är kostnaden 850 kr/tim ink moms (850 kr ex moms via fakturering företag).


28-dagars andningsträning – beskrivning träffar

Träff 1 (60 min) – Vi pratar om varför du vill andningsträna, dina förväntningar och dina nuvarande andningsvanor utifrån ett frågeformulär som du skickat in i förväg. Jag beskriver upplägget på träningsprogrammet och vi gör en träningsplan med konkreta övningar och aktiviteter som passar dig.

Träff 2 (60 min) – Efter 28 dagar följer vi upp på din individuella plan och ifyllda träningsschema. 


Kontakt och bokning

För frågor och bokning;
– använd kontaktformuläret
– eller maila mig – carina@nutrivity.se
– eller ring 0733-537 007

Bara hör av dig om du har frågor eller vill ha mer information!


Andning med förbättringspotential!

Att det är viktigt att andas är ingen nyhet. Bara några minuters syrebrist kan för alltid förstöra hjärnans förmåga att bearbeta inkommande information. Men det är inte bara viktigt ATT vi andas, utan också HUR vi andas. En andning som är obalanserad kan med tiden ge stora negativa konsekvenser eftersom vi andas så mycket varje dag. 

Genom att förbättra din andning är chansen stor att din generella hälsa, sömn och energinivå också förbättras. Vi har möjlighet att påverka våra tankar och känslor, våra inre organ som hjärta och hjärna och kroppens olika funktioner som muskelrörelser och  matsmältning.

Försämrade andningsvanor kan t ex vara att du;

 • Andas med munnen
 • Andas snabbt, högt uppe i bröstet när du blir stressad
 • Snarkar när du sover
 • Harklar dig i tid och otid
 • Suckar i tid och otid 
 • Håller andan när du koncentrerar dig

28-dagars andningsträning – metod

För att hjälpa dig komma igång med att förbättra dina andningsvanor är 28-dagars Medveten Andningsträning till stor hjälp. Programmet är avsett att stötta dig genom att;

 • Bli medveten om din andning och kunskap kring andning. Medvetenhet är ofta första steget till förändring. Vi går igenom grundläggande andningsfysiologi och enkla, men kraftfulla övningar. 
 • Tejpa munnen på natten. Många av oss har munnen öppen när vi sover. Munandning i vila innebär per automatik att vi troligtvis överandas och därmed hyperventilerar, dvs vi får obalans mellan syre och koldioxid. Att tejpa munnen på natten säkerställer att din mun förblir stängd under natten så att andningen bara sker in och ut genom näsan. Näsandning kan ge en lugnare sömn och minimalt med energiläckage, vilket ökar chansen att kroppen kan ägna sig åt läkning, reparation och återhämtning. 
 • Träna med RelaxatorRelaxator andningstränare hjälper dig att andas långsammare och mer rytmiskt samt att fylla lungorna maximalt och vädra ut dem. Den tränar också upp muskeltonusen i de övre luftvägarna och stärker diafragman, vår viktigaste andningsmuskel. Se det som hantlarna när du tränar styrketräning! 
 • Fysisk aktivitet med stängd mun. En bra andning börjar i näsan. Om din näsa är trång och du har svårt att andas genom näsan kan det vara ett tecken på att andningen inte är optimal. I näsan, under näsmusslorna, finns svällkroppar. De sväller upp när vi har ett för lågt koldioxidtryck, som en försvarsmekanism i ett sätt att försöka förhindra utflöde av koldioxid, då ju koldioxid lämnar kroppen vid utandning. T ex fysisk aktivitet med stängd mun tränar upp din förmåga att andas genom näsan. I takt med att du förbättrar din andning och återställer koldioxidtrycket kan svällkropparna minska i storlek, och näsan upplevs då som mindre trång. 

Läs om Medveten Andning i media och många många inspirerande berättelser här