Hoppa till innehåll
Nutrivity

Individanpassad Funktionsmedicin – Online

Meny
  • Funktionsmedicin
  • OM Nutrivity
  • Tjänster och priser
  • Funktionsmedicinska tester och priser
  • Kunskap
  • Kontakt

Kategori: Kost

Hem » Kost
Insulinresistens / Kost / Metabolt syndrom / Viktkontroll

Sensory-specific satiety – minskad variation ger minskad aptit

Finns det stor variation så äter vi mer! Har du märkt att man ofta äter alldeles för mycket när man äter buffé? Delvis kan det ju bero på att man …

Ekologisk / Kost / Miljövänligt / Restauranger

Det finns ingen innehållsförteckning på vin – nyfiken på naturvin?

Vin är undantaget från kravet på innehållsförteckning. Medan matbutikens varor måste ha innehållsförteckningar, slipper vin och andra drycker med mer än 1,2 procent alkohol detta (med undantag av sulfit), på …

Forskning / Hjärta- kärl / Kost / Nervsystemet / Sömn

Koffein, avgiftning och CYP1A2-genen

Har du snabb eller långsam omsättning av koffein? Det finns ett antal gener som producerar enzymer som är extra viktiga för den avgiftning som sker i levern, dvs för de …

Antiinflammatorisk / Hjärta- kärl / Inflammation / Kost

Olivolja och andra fetter

Mycket har skrivits om fetter. Det har varit många infekterade debatter kring olika fetter genom åren, men det finns en relativt stor enighet från alla läger kring olivoljan och dess …

Akkermansia - den viktigaste bakterien för tarmens slemhinna?
Forskning / Hälsa / IBS / Immunsystemet / Inflammation / Läckande tarm / Mage- tarm / Recept

Akkermansia – den viktigaste bakterien för tarmens slemhinna?

”An apple a day keeps the doctor away”? Det ligger absolut en del sanning i det gamla talesättet från 1800-talet. Äpple är ett fantastiskt livsmedel och vi har så många …

Kostfonden - forskning kring kostens effekter på hälsa och sjukdom
Diabetes / Forskning / Hälsa / Hjärta- kärl / Insulinresistens / Kost / Metabolt syndrom / Viktkontroll

Kostfonden – forskning kring kostens effekter på hälsa och sjukdom

Fantastiska Kostfonden med Ann Fernholm i spetsen, forskning kring kostens effekter på hälsa och sjukdom Hälften av Sveriges befolkning har övervikt eller fetma. 450 000 personer beräknas ha typ 2-diabetes. …

© 2025 Nutrivity  
Integritetspolicy
Allmäna Villkor

Nutrivity i samarbete med 
Upphovsrätt © 2025 Nutrivity – Tema OnePress från FameThemes
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.